Asigurarea cibernetica, acum la moda si in Germania

Piata asigurarilor impotriva atacurilor cibernetice cu o valoare de cca. 2 miliarde dolari in SUA, incepe sa se dezvolte si in Europa. Cu o valoare de numai 10 milioane dolari in Germania, aceasta cifra ar urma sa creasca cu peste 30% anual in urmatoarea perioada.

Intensificarea atacurilor cibernetice la nivel mondial din ultima vreme a facut multe companii sa inteleaga riscurile la care se expun si prin urmare sa recurga la polite de asigurare care sa le acopere cheltuielile in domeniul cybersecurity in eventualitatea unui atac. Totusi aceste polite nu vor acoperi in totalitate daunele suferite de companiile victime ale hackerilor.

Pe piata asigurarilor cibernetice in Germania activeaza mai mult de 10 companii mari prinre care Allianz, Axa, Hiscox, Ace, AIG, Talanx, Munich Re, permitand incasarea a maxim 500 milioane de euro pentru acoperirea daunelor cauzate de atacurile informatice.

Asigurarea cibernetica incepe sa fie folosita nu numai de companiile cu afaceri online ci si de companii de telefonie, banci, spitale, etc.

Agentia de rating Standard & Poor’s a anuntat ca va degrada ratingul bancilor care se vor baza numai pe asigurarea cibernetica drept “protectie” impotriva hakingului.  “Consideram securitatea cibernetica slaba un pericol iminent la adresa companiilor din domeniul financiar-bancar in viitorul apropiat, lucru care ar putea duce la reducarea ratigului acestor institutii” au declarat oficialii Standard & Poor’s.

Send to Kindle
Facebooktwitterredditpinterestlinkedin