Compania Western Digital partial cumparata de chinezi

Compania de stat chineza Tsinghua Holdings Co Ltd urmeaza sa achizitioneze 15% din actiunile producatorului american de medii de stocare Western Digital.

Tranzactia in valoare de cca. 3,78 miliarde dolari urmeaza a se finaliza in primul trimestru al anului 2016, dupa ce va fi verificata de Comitetul pentru Investitii Straine al SUA (CFIUS – Committee on Foreign Investment)  deoarece Western Digital este una din companiile care intretine relatii de afaceri si furnizeaza tehnologie Departamentului de Aparare al Statelor Unite.

CFIUS investigheaza toate investitiile straine care au legaturi directe sau indirecte cu securitatea nationala a SUA, totusi deoarece compania chineza, reprezentata in SUA de o subsidiara numita Unisplendour Corp Ltd va detine un singur loc in consiliul de administratie al Western Digital, probabil nu vor exista niciun fel de probleme legate de investitia in cauza.

Infuzia de capital urmeaza a fi folosita de Western Digital pentru a-si consolida pozitia pe piata mediilor de stocare solid-state drives si memorii flash, precum si pentru a face achizitii noi. Western Digital a cumparat producatorul de medii de scocare solid-state Skyera in 2014 precum si compania Viriden Systems – producator de memorii flash – in 2013.

Send to Kindle
Facebooktwitterredditpinterestlinkedin