Bresa de securitate in lantul de hoteluri si restaurante Kimpton

Grupul hotelier InterContinental, proprietar al lantului de hoteluri si restaurante Kimpton a raportat zilele trecute ca in urma unei investigatii interne au fost gasite servere infectate cu malware, capabil sa sustraga informatiile legate de cardurile de credit si debit folosite in o parte din unitatile sale. Investigatia a fost lansata ca urmare a raportarii de catre unii clienti, a unor tranzactii neautorizate dupa utilizarea acestora pentru plata serviciilor in lantul de hoteluri si restaurante mai sus mentionat.

Asta la numai 3 saptamani dupa ce acelasi tip de problema a fost raportat la un grup de alte 20 hoteluri operate de HEI Hotels & Resorts pentru InterContinental, Hyat, Starwood si Marriott.

Se pare ca malware-ul a fost capabil sa obtina numerele cardurilor de credit, numele posesorilor, data expirarii precum si codul de verificare inscris pe carduri.

Compania a publicat lista hotelurilor si restaurantelor implicate pe situl propriu mentionand si ca probabil toti cei care au utilizat cardul intre 16 Februarie si 7 Iulie 2016 in aceste unitati au fost afectati de aceasta problema.

Send to Kindle
Facebooktwitterredditpinterestlinkedin