Chinezii aresteaza hackeri dupa insistentele americanilor

Autoritatile chineze au arestat (dupa indelungi insistente din partea guvernului SUA) cateva grupuri de hakeri banuiti ca au furat secrete tehnologice ale companiilor americane pe care le-au furnizat apoi unor companii de stat chineze.

Arestarile au avut loc in septembrie, imediat dupa vizita presedintelui chinez Xi Jinping la Casa Alba, unde a purtat discutii cu Presedintele SUA Barack Obama in legatura cu una din cele mai stringente probleme actuale si anume cyber-spionajul. Lista cu suspecti a fost furnizata autoritatilor chineze de catre serviciile de contra-spionaj ale SUA, desi e greu de crezut ca autoritatile chineze nu erau deja in tema, avand in vedere ca tehnologiile furate din companiile americane ajung in companii de stat din China.

Arestarile nu au fost facute deocamdata publice in China, totusi autoritatile americane urmaresc cu interes daca suspectii vor avea parte de procese publice, lucru care ar putea intrucatva sa sperie alti potentiali hackeri.

In timpul intalnirii de la Casa Alba, presedintele Obama a atras atentia in repetate randuri ca daca statul chinez nu va colabora pe tema cyver-spionajului, Statele Unite vor fi nevoie sa impuna sanctiuni precum si alte masuri legale contra Chinei.

Send to Kindle
Facebooktwitterredditpinterestlinkedin