Romania – un Black Friday permanent

Romanii copiaza si ei ce vad la altii. Asta nu e un lucru rau dar devine enervant in momentul cand denatureaza adevarata valoare a unui eveniment.

Sa amintim de 3 evenimente de import: Valentine’s Day,  Halloween si BLACK FRIDAY… De voie de nevoie, Sfantul Valentin se serbeaza numai pe 14 Februarie iar Halloween numai pe 31 Octombrie – noaptea. Personal nu m-ar mira deloc sa avem in curand vreo 2 sau mai bine chiar 3 Halloweenuri. Ce dracu… parca unu singur e de cacao, si daca ai alta treaba in ziua aia ce faci?

BLACK FRIDAY este insa ceva permanent pe la noi. L-am intalnit anul asta de cel putin 10 ori prin supermarketuri + la promotiile magazinelor online. Nu trec bine 2-3 saptamani si HOP – un Black Friday pe undeva.

Bineinteles cel oficial o sa fie (la fel ca si in SUA)  in ultima vineri a lunii Noiembrie, in anul asta – 2015 – pica pe 27 Noiembrie. Dar la noi – cel putin asa a fost pana acum – vineri dureaza 3 zile. Ba mai mult unii retaileri mai baga un Black Friday mai mic cu o saptamana inaintea datei oficiale. Care tine tot 3 zile.

Cel mai de cacao este faptul ca multe produse sunt scumpite artificial inainte si “ieftinite” dupa. Si romanul – berbec cum este – se repede si cumpara ce ii cade in mana, pentru ca “e la promotie”. Nu pentru ca are ce face cu produsul, dar “s-a ieftinit”. Si daca “s-a ieftinit” fiind “la promotie” produsul trebuie cumparat. Desi “dincolo era mai ieftin”. Dar afla asta dupa ce l-a cumparat. Mult dupa.

Happy BLACK FRIDAY 2015 everybody!

Send to Kindle
Facebooktwitterredditpinterestlinkedin