NSA Hacking Tools – furate si oferite online

Agentia de Securitate Nationala a SUA, ca orice serviciu de securitate care se respecta are propriul sau pachet de hacking, cunoscut sub numele de NSA Hacking Tools precum si propria echipa de hackeri “Equation Group”.

Partea nasoala este ca datorita neglijentei unui agent operativ, acest pachet continand unelte software de penetrare a sistemelor informatice se pare ca a ajuns pe mana unor hackeri “The Shadow Brokers” care acum solicita suma de 1 milion bitcoins celui care doreste sa puna mana pe ele, in ceva ce se vrea a fi o licitatie publica.

Stiu ca pare greu de crezut dar deja o parte din aceste unelte au fost oferite online gratis ca demo. Experti in securitate – sceptici la inceput – au confirmat ca nu este deloc o gluma. Totul pare real.

Equation Group – echipa de hackeri ce pare a fi afiliata NSA – este descrisa sugestiv de catre

Exploituri pentru firewalluri americane si chinezesti scurse online

Uneltele oferite online drept demo contin scripturi de instalare, configurare si servere de tip C&C (command-and-control) precum si exploituri concepute pentru a penetra routere si firewalluri ale unor fabricanti de echipamente atat americani: Cisco / Juniper / Fortinet precum si chinezi: Topsec.

Modul de exprimare al hackerilor Shadow Brokers este amuzant, incercand parca sa dovedeasca ca nu vorbesc fluent limba engleza.

“We follow Equation Group traffic. We find Equation Group source range. We hack Equation Group. We find many many Equation Group cyber weapons. You see pictures. We give you some Equation Group files free, you see. This is good proof no? You enjoy!!! You break many things. You find many intrusions. You write many words. But not all, we are auction the best files.”

Send to Kindle
Facebooktwitterredditpinterestlinkedin