YAHOO – NOTICE OF DATA BREACH – 500 milioane de conturi Yahoo compromise de hackeri

In ceea ce pare a fi cel mai mare atac cibernetic de pana acum, au fost furate datele a cca 500 milioane de utilizatori Yahoo. Conform companiei americane atacul a avut loc in 2014 iar datele furate constau in adresele de email, parolele criptate, data de nastere, intrebarile secrete si raspunsurile aferente. Conform anuntului facut de Yahoo nu par sa fi fost afectate datele despre cardurile de credit folosite la plata serviciilor furnizate de companie.

Primele informatii despe atac au aparut in 2014 cand un hacker cunoscut sub pseudonimul Peace a listat spre vanzare 200 milioane de conturi Yahoo pe piata underground “The Real Deal”. Suma ceruta era modica – sub 2000 USD prin urmare a fost mai mult un act de aducere la cunostinta ca serverele Yahoo au fost compromise.

Conform unor oficiali din serviciile secrete americane, care au dorit sa ramana anonimi, in spatele atacului s-ar afla de fapt hackeri sponsorizati de state. In realitate ceea ce nu pot ei sa spuna pe fata pentru ca ar provoca incidente internationale grave este ca servicii de informatii straine ataca si penetreaza in mod sistematic atat companiile americane cat si institutii guvernamentale ale SUA.

Practic nu cred ca exista vreo companie americana mare care sa nu fi cazut victima intr-un fel sau altul atacurilor hackerilor, fie ei independenti sau afiliati unor servicii de spionaj ai altor state.

Yahoo urmeaza sa trimita emailuri tuturori utilizatorilor sai prin care vor explica ce s-a intamplat si ce masuri ar trebui sa ia fiecare dintre acestia. Asta la 2 ani dupa ce datele au fost furate. Putin cam tarziu…

Send to Kindle
Facebooktwitterredditpinterestlinkedin